Enkele reactie’s van leerlingen.

“De eerste keer zingen voelt vaak als een soort keuring. Ellen neemt dat ongemak heel snel weg. Ze gaat uit van wie ze voor zich heeft, schept een veilige sfeer én heeft humor.
Wat mij betreft is dat een perfecte combi. Ik heb elke les wel een WOW-moment.De lessen zijn voor mij één grote vocale reis!”

“Natuurlijk hebben de zanglessen effect op mijn zang. Maar het effect is veel breder.Ik luister nu ook heel anders naar muziek. Ik vind het geweldig hoe Ellen haar eigen zangprofessionaliteit combineert met het vol passie les geven aan professionals én amateurs als ik.”

“Ellen is al geruime tijd onze zangcoach (Palm Tree Quartet) en heeft aanzienlijk bijgedragen aan onze prestaties. Ze werkt op een creatieve, inspirerende manier met een goed gevoel voor wat ieder kwartet-lid nodig heeft. Klasse! Zeer aanbevolen als coach en docent, zowel voor individuen als voor groepen.”

“De grote kracht van Ellen is dat het bij haar veilig voelt. Ze schopt alle “duiveltjes” die op je schouders zitten en in je oor roepen dat het vals, lelijk, niet om aan te horen is keihard weg en ze geeft je er vertrouwen voor terug.
Een groot cadeau dat ik haar heb leren kennen.
Liefs,
Mieke”  Januari 2019

“Zingen bij Ellen is niet ‘moeten’, maar luisteren en dan gaat het ‘vanzelf’.
Niet ‘hijsen’ en ‘steunen’, maar als jij gaat zingen, komt die adem vanzelf.
Vertrouw op je lijf en hoofd en dan gaat het. Dat geeft rust en een prachtig geluid.
Klank en zang staat hoog in Ellen’s vaandel. En met succes.
Het geeft ontspanning en oefening aan het hele lichaam.
Dank Ellen en hoop nog vele jaren zingen en klanken bij jouw te leren.” (cursist Rotterdam Zuid, feb 2022)

“Ik zing alweer heel wat jaren bij Ellen.
Zingen?  Nou is dat het eigenlijk wel? Dat vraag ik me soms weleens af hoor.
Je bent bezig met klank, je wordt een instrument, en je gaat  klinken bij haar, dat is zeker!
Als ik na de les terug fiets naar huis, overkomt het me vaak dat ik de dingen onderweg anders zie en anders ruik, en ik zin heb in iets lekker van zuiver natuurlijke producten.
Ellen brengt je al klinkend met je voeten stevig in de grond.
Zingen bij Ellen is meer dan zingen alleen!!” (cursiste Ridderkerk, 2022)

“Ellen stelt je op je gemak, geeft positieve feedback en neemt echt de tijd voor je. Ze geeft je vertrouwen in je kunnen en ze kan goed luisteren. Ze geeft les met passie en authenticiteit.
Ik vind het heerlijk om klank georiënteerd te zingen. Het zorgt bij mij voor een innerlijke balans waardoor het zingen als vanzelf gaat. Als je zangles neemt bij Ellen leer je een heleboel en ga je naar huis met een goed gevoel!”  (cursiste Gorinchem, 2022)