Zang en Klank les

Waarom zangles?

Zingen maakt je blij, geeft plezier, geeft energie…

En er zijn veel meer redenen om met zangles te starten… Je bent een koorzanger, of je zingt thuis heel graag. Je zingt omdat het voor je beroep belangrijk is (bijvoorbeeld in het onderwijs) of je zingt samen met vrienden en vriendinnen. Je wilt klassiek leren zingen of juist meer met jazz en musicalrepertoire bezig zijn…

Wat houdt het in?

De basis voor zangles is altijd het lied waar jij, als zanger, aan wilt werken. Aan de hand van dat lied of het muziekstuk werken we aan, onder andere, een goede houding die nodig is voor het zingen. De adem wordt onder de loep genomen, de uitspraak en articulatie, als ook de ‘plaatsing’ van de stem. Er is aandacht voor de interpretatie van tekst en melodie. Een deel van de les zal besteed worden aan een aantal van bovenstaande technische aspecten. Daarnaast zal in de les het hele lied, of muziekstuk, weer worden benaderd. Via deze weg komen we tot verbeteringen in de muziek die je wilt zingen.

Wat is de sfeer van de zangles?

  • Je wilt leren én je wilt zingen, dus je komt in een ruimte waar je als zanger heel erg welkom bent!
  • Als zanger ben je kwetsbaar…. Daarom hecht ik aan een sfeer van veiligheid en vertrouwen in de lessituatie.
  • Zingen is vooral plezier, én zingen is ook vaak humor! Humor werkt bevrijdend. De losheid en ontspanning die dan ontstaan, brengen je verder in het leerproces. En…het geeft ook energie.

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek!