Reacties van leerlingen

Hieronder staan enkele reacties van cursisten en leerlingen, reacties van nu en van afgelopen jaren.

“De eerste keer zingen voelt vaak als een soort keuring. Ellen neemt dat ongemak heel snel weg. Ze gaat uit van wie ze voor zich heeft, schept een veilige sfeer én heeft humor.
Wat mij betreft is dat een perfecte combi. Ik heb elke les wel een WOW-moment. De lessen zijn voor mij één grote vocale reis! ”(Cursist  Nieuwendijk, 2012)

“Natuurlijk hebben de zanglessen effect op mijn zang. Maar het effect is veel breder.Ik luister nu ook heel anders naar muziek. Ik vind het geweldig hoe Ellen haar eigen zang-professionaliteit combineert met het vol passie les geven aan professionals én amateurs als ik.” (Cursist Gorinchem, 2013)

“Ellen is al geruime tijd onze zangcoach (Palm Tree Quartet) en heeft aanzienlijk bijgedragen aan onze prestaties. Ze werkt op een creatieve, inspirerende manier met een goed gevoel voor wat ieder kwartet-lid nodig heeft. Klasse! Zeer aanbevolen als coach en docent, zowel voor individuen als voor groepen.” (Cursist H.I. Ambacht, 2014)

“Na een eerste cursus stemvorming met een aantal leden van ons koor De Dekmantel, hebben we Ellen gevraagd om haar kunde ter beschikking te stellen aan al onze koorleden. We zijn, niet in de laatste plaats door haar bevlogenheid, veel beter naar elkaar gaan luisteren en we zijn gaan proberen om samen muziek te maken. Hierdoor is de dynamiek van ons koor sterk verbeterd en zijn we steeds beter in staat om iedere keer bij te leren.” (Secretaris De Dekmantel, november 2014)

“Ellen komt al een jaar of zeven bij ons koor Camerata in Nieuwerkerk aan den IJssel om stemvormingslessen  te geven. Wij zijn een gezelligheids- koor met meerdere leden die nooit zangles hebben gehad en we hebben veel baat bij haar deskundige en vrolijke manier van lesgeven. Wij kampen ook met de probleem van de ouder wordende stem, maar Ellen weet precies hoe hiermee om te gaan en wij profiteren enorm van haar oefeningen en tips. Door haar enthousiasme en prachtige stem is iedereen geïnspireerd en gemotiveerd om beter te leren zingen” (Dirigente Camerata, november 2014)

ellen1