ZomerFestival Lichtenberg

Lieve vrienden, zangers, familie en andere bekenden!

Met ingang van 1 juni j.l. is het Benefiet ZomerFestival Lichtenberg van start gegaan!
Een online festival wat georganiseerd is door de Nederlandse Lichtenberg Docenten.

Het idee voor dit ZomerFestival is ontstaan vanuit het feit dat wij ons als Nederlandse Lichtenberg Docenten wilden verenigen in website waarmee het werk wat wij doen meer bekendheid kan krijgen, en waar wij als docenten, met al onze informatie, allemaal te vinden zijn. Tevens hebben we besloten om het ZomerFestival een Benefiet te laten zijn voor het Lichtenberger Instituut.

Door het plotseling stil komen te liggen van alle seminars en de opleidingen aan het Instituut, als gevolg van de corona-crisis, is er grote financiële nood ontstaan. Het voortbestaan van het Instituut is voor ons reden om vanuit onze kant deze hulp aan te bieden in de vorm van dit ZomerFestival.

Een festival wat bol staat van leuke, mooie, waardevolle mogelijkheden waar je van kunt genieten, in kunt meedoen, waar je van kunt leren; vouchers voor lessen, mooie literatuur, workshops, te beluisteren concerten, beeldende kunst, sensorische wandelingen etc etc.
Een soort zomers festivalterrein waar je, al rondstruinend, allerlei leuke tentjes tegenkomt met een keur aan bijzondere aanbiedingen. De opbrengst van dit ZomerFestival zal volledig ten goede komen aan het Lichtenberger Instituut.
Naast de mogelijkheid om jezelf iets ‘aan te schaffen’ is er ook de mogelijkheid om alleen een donatie te doen aan het Instituut.

Het ZomerFestival duurt tot 1 september en zal gedurende de zomermaanden aangevuld blijven met telkens weer nieuwe en wisselende aanbiedingen.

Het is een feestje daarbij (!!) om te kunnen melden dat ook het Lichtenberger Instituut zelf bijdragen zal aanleveren. Kleine cadeautjes, vanuit de bron, waar we allemaal van kunnen leren en genieten!

Bij de start van dit ZomerFestival  hebben Johanna Landzettel-Rohmert en Martin Landzettel (de leiders van het Instituut) een welkomst woord opgenomen wat staat op de home-page van onze website.

Mijn eigen bijdrage aan het ZomerFestival is (tot nu toe) een ‘stimulatie- filmpje’ en ik heb besloten om alle etsen van Peter, die ik nog steeds op zolder heb liggen te ‘doneren’ aan dit festival. Immers; Peter heeft gezegd dat de etsen alleen door mij weggegeven mogen worden. Maar een opbrengst uit (toch) verkoop van de etsen wat volledige ten bate is van een Instituut wat puur cultuur ademt…  Beter kan ik het niet bedenken…

Van harte wil ik iedereen uitnodigen om, gedurende de komende 3 maanden,onze site nederlandselichtenbergdocenten.nl te bezoeken en op dit ZomerFestival jezelf iets moois aan te schaffen (of een donatie te doen aan het Instituut). Wij (de docenten) en het Lichtenberg Instituut zijn enorm dankbaar voor alle steun die er al is en nog komt!

Een heel hartelijke zomergroet!! 

Ellen van der Ham